A tipikus eljegyzési gyűrű egy egyszerű, elegáns gyűrű, amelybe drágakövet foglalnak. A követ tarthatják karmok, vagy egy kis tok, de ezen kívül léteznek még különleges foglalási technikák is. Eljegyzési gyűrű fazonok lehetnek a következők, a teljesség igénye nélkül.

1. Szoliter

Egyszerű, elegáns, a hangsúly az egy központi drágakövön van, amely az egészen apró, visszafogott gyémántoktól, a hangsúlyosabbakig bármilyen formát ölthet.

 

2. Egy kő és több kicsi

Sok olyan eljegyzési gyűrű fazon létezik, amelybe több drágakő is bele van foglalva, gyakoriak a három – öt köves ékszerek. Sokszor a középső kő nagyobb, a szélsők pedig kisebbek, de lehet mindegyik egyforma méretű is. Ebben a kategóriában is léteznek klasszikus, visszafogottabb darabok, de egyedi, modern gyűrűk is.

Az ilyen fazonok igen látványos ékszerek, melyben a középen lévő, általában nagyobb drágakövet sok kicsi veszi körül. Nagyon jól mutat, ha a középső drágakő színes, például „Fancy” gyémánt, vagy színes drágakő: zafír, rubin, smaragd. Ebben a kategóriában is léteznek visszafogottabb, és extrémebb fazonok is.

 

3. Bandrings

A Band Ring, más néven körbeköves fazon egy nagyon közkedvelt kategória. Ezek általában vékonyabb gyűrűk egy sorban foglalt kövekkel, akár teljesen körben a gyűrű teljes kerületén, vagy csak egy részén. A kis kövek foglalása is lehet különféle. Népszerű választás eljegyzési gyűrűként, kiegészítőként amellé, illetve sok hölgy választ magának Band Ring karikagyűrűt is.

 

4. Egyedi tervezésű

Profi ékszertervező szoftverek, 3D-s nyomtatási technika és ékszerészeink segítségével bármilyen egyedi ékszert el tudunk készíteni, akár hozott rajz, elképzelés alapján. Üzletünkben személyesen egyeztethetsz ékszertervezőnkkel.

A nagyobb mindig jobb?

A gyémántok osztályzása, avagy a 4C módszer A gyémántok minőségét, és ezzel az értékét,...

Kapás Boglárka Ékszerpalota menyasszony lett

Bogi, nem régóta vagy menyasszony, milyen érzés volt felvenni a gyűrűt? Igazi meglepetés volt, nem...

PROGRAMOK

Üzletünk az Esküvőpalotában található, ahol az ékszerüzlet mellett menyasszonyi szalon, vőlegény...

A méretezésről

A gyémántok osztályzása, avagy a 4C módszer A gyémántok minőségét, és ezzel az értékét,...

6 ok, amiért az ékszer a legjobb ajándék

Ha kaptál már valaha ékszert ajándékba, valószínűleg még mindig emlékszel rá, hogy mikor, hol...

Karikagyűrű nyílt nap 2023.11.18.

Ékszerpalota Karikagyűrű nyílt nap és bemutató // Új trendek, új modellek, kulisszatitkok,...

Ékszerpalota Katalógus

Elkészült bemutató kiadványunk, mellyel egy kis betekintést szeretnénk adni ékszereink világába. A...