A tipikus eljegyzési gyűrű egy egyszerű, elegáns gyűrű, amelybe drágakövet foglalnak. A követ tarthatják karmok, vagy egy kis tok, de ezen kívül léteznek még különleges foglalási technikák is. Eljegyzési gyűrű fazonok lehetnek a következők, a teljesség igénye nélkül.

1. Szoliter

Egyszerű, elegáns, a hangsúly az egy központi drágakövön van, amely az egészen apró, visszafogott gyémántoktól, a hangsúlyosabbakig bármilyen formát ölthet.

 

2. Egy kő és több kicsi

Sok olyan eljegyzési gyűrű fazon létezik, amelybe több drágakő is bele van foglalva, gyakoriak a három – öt köves ékszerek. Sokszor a középső kő nagyobb, a szélsők pedig kisebbek, de lehet mindegyik egyforma méretű is. Ebben a kategóriában is léteznek klasszikus, visszafogottabb darabok, de egyedi, modern gyűrűk is.

Az ilyen fazonok igen látványos ékszerek, melyben a középen lévő, általában nagyobb drágakövet sok kicsi veszi körül. Nagyon jól mutat, ha a középső drágakő színes, például „Fancy” gyémánt, vagy színes drágakő: zafír, rubin, smaragd. Ebben a kategóriában is léteznek visszafogottabb, és extrémebb fazonok is.

 

3. Bandrings

A Band Ring, más néven körbeköves fazon egy nagyon közkedvelt kategória. Ezek általában vékonyabb gyűrűk egy sorban foglalt kövekkel, akár teljesen körben a gyűrű teljes kerületén, vagy csak egy részén. A kis kövek foglalása is lehet különféle. Népszerű választás eljegyzési gyűrűként, kiegészítőként amellé, illetve sok hölgy választ magának Band Ring karikagyűrűt is.

 

4. Egyedi tervezésű

Profi ékszertervező szoftverek, 3D-s nyomtatási technika és ékszerészeink segítségével bármilyen egyedi ékszert el tudunk készíteni, akár hozott rajz, elképzelés alapján. Üzletünkben személyesen egyeztethetsz ékszertervezőnkkel.

Ékszerpalota Katalógus

Elkészült bemutató kiadványunk, mellyel egy kis betekintést szeretnénk adni ékszereink világába. A...

A méretezésről

A gyémántok osztályzása, avagy a 4C módszer A gyémántok minőségét, és ezzel az értékét,...

PROGRAMOK

Üzletünk az Esküvőpalotában található, ahol az ékszerüzlet mellett menyasszonyi szalon, vőlegény...

Karikagyűrű nyílt nap 2023.11.18.

Ékszerpalota Karikagyűrű nyílt nap és bemutató // Új trendek, új modellek, kulisszatitkok,...

A nagyobb mindig jobb?

A gyémántok osztályzása, avagy a 4C módszer A gyémántok minőségét, és ezzel az értékét,...

Kapás Boglárka Ékszerpalota menyasszony lett

Bogi, nem régóta vagy menyasszony, milyen érzés volt felvenni a gyűrűt? Igazi meglepetés volt, nem...

6 ok, amiért az ékszer a legjobb ajándék

Ha kaptál már valaha ékszert ajándékba, valószínűleg még mindig emlékszel rá, hogy mikor, hol...